DEN KORNET AFDÆK SYSTEM

Hvis køerne kunne vælge..

Så valgte de ensilage med den mest optimale kvalitet. En sund ko har en stabil mælkeproduktion.

Kvaliteten af grovfoderet er meget afhængigt af, hvordan man håndterer afdækningen af stakken, straks efter ensileringen. Det handler om en god konservering, derfor er det ikke kun plansilo elementerne, men også et godt afdæknings system, der er meget vigtig.

Dette plansilo afdæknings system sørge for en hurtig og effektiv lukning af stakken, hvor luft og vand næsten ikke kan trænge igennem.
Plansilo afdæknings systemet er bygget op af et specielt designet afdæknings cover, og plansilo afdæknings maskine. På hele længden af coveret er der ’svejset’ vandkanaler (105kg/m1). Kanalerne fyldes op med (salt)vand. På grund af vægten fra vandkanalerne strammer coveret næsten vakuum hen over stakken. Ensilage tabet minimeres, da vand og luft næsten ikke kan komme mellem coveret og ensilagen.

Efter 12 års erfaring viser det sig, at det tunge elastiske afdæknings cover giver en optimal konservering af grovfoderet.

Afdæknings coveret har en vægt på 1,7kg/m2 og giver en hurtig og effektiv tætning af stakken, med en optimal afledning af regnvand. Coveret er også fugle bestandigt. Græsset omsættes (konserveres) derfor meget hurtigere, og der bliver mere sukker tilbage i ensilagen. Stakken bliver mindre følsom for varmedannelse.

Med dette system bliver kvaliteten af ensilagen optimal. Ensilering af græsset og fodring med systemet bliver meget nemmere, og køerne bliver sundere og producerer stabilt godt med mælk, af den bedste kvalitet.

Bekvemt og nemt for landmænd

Maskinen kører via hydraulikken fra frontlæsseren, teleskoplæsseren eller gummigeden, og rulles nemt og hurtigt over stakken. Det er alt hvad der skal til.

Mindre arbejdskrævende – Hydraulisk kørende

Afdæknings systemet fås også hydraulisk kørende over silovæggene, det forgår hurtigt og meget effektivt.

Designet af coveret er specielt beregnet til at forbedre kvaliteten af ensilagen. Det er arbejdsbesparende og brugervenligt for landmanden. Den forventede levetid af coveret er 10 – 15 år. Det ældste cover i brug, er allerede 12 år.

Fordelene ved silo afdæknings systemet

Ved korrekt afdækning af ensilagen, får man en betydelig bedre kvalitet af foderet til køerne, og det virker også meget effektivt.

Kornet tilbyder et afdæknings system, plus cover som vejer 1,7kg/m2. Coveret er også fugle bestandigt. Med en effektiv lukning af stakken og optimal afledning af regnvand og saftafløb, bidrager coveret til en forbedring af ensilage kvaliteten.

 • Mindre arbejdskrævende, ingen bøvl med sandsække og dæksider
 • Færre arbejdsomkostninger, let betjening af systemet sparer tid
 • Forbedring af ensilage kvaliteten, på grund af afdækning uden betydelig luft/vand
 • Systemet virker på mange typer siloer, og forskellige bredder af siloer
 • Kan også bruges på silo anlæg med T- elementerne, med ensilage på begge sider af elementerne.
 • Afdæknings systemet er godkendt til tilskudsordning i Holland (MIA & VAMIL)
 • Intet behov for plastik og silo net
 • Næsten ingen skadedyr, på grund af perfekt afdækning
 • Hydraulisk system, ingen behov for strøm
 • Næsten ingen regnvand i stakken ved fodring, derfor mindre saft afløb
 • Optimal konserveringsproces på grund af vægten og coverets grå farve
 • Fleksibel højde af stakken over væggene, elastiske cover op til 40 pct.
 • Nu med muligheder for at skifte rulle, som skiftes om sommeren ved ensilering

Hvis du ønsker mere info om Kornet plansilo afdæknings systemet.

Hvis du ønsker mere info om vores fodersystemer. Kontakt os uden forpligtelse.

Muligheder ved Kornet afdæknings systemet

Klik på hotspots for egenskaber, muligheder og muligheder:

1
2
1

roll for cover

2

hydraulic system

Ensilering i lagkage princip

Fordi vandkanalerne trykker ned som en kile mellem grovfoder og silovæggene (105kg/m1), får man en perfekt lukning. De tunge vandkanaler hiver det elastiske cover ned over stakken, som var den spænd som en elastik hen over grovfoderet. Coveret er fuglebestandigt, og har samme egenskaber som wrap folie.

Med den hydraulisk drevne maskine rulle man hele det elastiske cover af stakken i en arbejdsgang. Dette er muligt, da der i længde retningen er armerede nylon bånd i coveret. Det gør at coveret ikke trækkes i stykker eller bliver porøst.

Umiddelbart efter man har fjernet coveret fra stakken, for at ensilere næste slæt, kan man dufte den søde duft fra ensilagen.

Også når man åbner stakken til næste slæt, går det meget nemt og fuld automatisk. Systemet ruller perfekt lige op på rullen, på grund af et fast styring på selve siloelementerne.

Afdækning af ensilage med plansilo afdæknings systemet

Afdækning af ensilage går nemt og hurtigt. Umiddelbart efter man er færdig med ensilering, og stakken er kørt ordentlig til, tager det ikke lang tid til at lukke stakken med coveret. Du mangler ikke hjælp fra andre, kun en traktor med frontlæsser, en gummiged eller en teleskoplæsser skal der til, eller selve systemet fuld hydraulisk drevet.

Man tilslutter maskinen på hydraulik fra egen maskine. Derefter rulle man coveret af, ved at køre baglæns over stakken.

Så snart man er færdig med det, tilslutter man vandkanalerne på KCS fylde system, og overløb sikkerheds beholder. Nu kan der fyldes vand i kanalerne. Det går nemt med det tilhørende Kornet Cover Solution fylde system. Ved en silolængde af 40 meter lang og 10 meter bred, tager det ca. 40 minutter. Man behøver ikke konstant være tilstede, da systemet er sikret med et overflow system. Kun regelmæssigt kontrol for at se om alt går som det skal. Når vandkanalerne er fyldte, kobler man slangerne fra igen.

Delvis på grund af vores omfattende viden og erfaring, kan vi optimalisere systemet efter dit ønske, så det fører til et højere afkast for dig.

Fodring med plansilo afdæknings systemet

Fodring forgår nemt og hurtigt. Man behøver ikke først at fjerne dæksider, silo net og plastik. Man placerer kun en gang, ved start af en ny silo, afdæknings maskinen på silovæggene. Derefter, hver eneste gang man tager fra stakken, eller hvor meget foder man nu vil have, ’frit’ tilslutter du maskinen på hydraulikken fra din gummiged, traktor med frontlæsser eller teleskoplæsser, og ruller det antal meter op som ønsket. Det tager kun få minutter, derefter kobler du hydraulikken fra igen. Maskinen bliver oppe på silovæggene, så længe man fodrer fra stakken.

Selv i dårligt vejrforhold med hård vind eller sne, er det nemt med afdæknings systemet. Det er stadigvæk nemt at rulle coveret op trods en del sne. Det har vi set i vinteren 2009/2010. Du er altid sikret at du kan fodre uanset vejrforholdene.

Maskinen med rulle står altid over stakken, det betyder også at fodret ligger beskyttet for regnvand. Det ’fritliggende’ foder forbliver mere tørt, og det giver fordele når man fodrer efter vægten. Et overløbs system som har samme højde som stakken, sørger for at vandkanalerne altid er korrekt fyldt med (salt)vand.

Specifikke informationer om KCS afdæknings systemet

Afdæknings systemet leveres komplet inklusiv::

 • Afdæknings maskinen
 • Afdæknings coveret (1,7 kg./m2)
 • Fylde system, pumpe
 • Overløbs system
 • Hjælp ved første gangs installering

KCS afdæknings systemet fås i tre standard modeller:

 • KCS – 1000 til plansiloer fra 6 til 10m bred
 • KCS – 1200 til plansiloer fra 8 til 12m bred
 • KCS – 1500 til plansiloer fra 11 til 15m bred

KCS afdæknings systemet er godkendt i henhold til det europæiske maskindirektiv, og leveres med en såkaldte 2B erklæring.
KCS afdæknings systemet er godkendt til MIA & VAMIL ordning i Holland. Det er en slags skatteordning (tilskud), til dem som foretager miljøvenlige investeringer.
For mere info, aftaler, eller uforpligtende tilbud, kontakt os venligst..

Mere info?

For mere info om Kornet opbevaring og ensilerings systemer, eller grovfoder tjek, kontakt os ved at klikke på nedenstående knap eller ring på + 45 22135001