PLANSILOER – GARANTERET VÆSKETÆT!

Plansiloer

Vores beton elementer til plansiloer har en optimal syrebeskyttelse (miljøklasse XA3), og er velegnet til at bruge i et meget aggressivt kemisk miljø. På grund af vores specielle produktions system er vores elementer vandtætte. Vores silo elementer er garanteret væsketætte.

Fordele ved Kornet Plansiloer

Kornet plansiloer giver dig mange fordele til at arbejde mere effektivt i dagligdagen, og forbedre kvaliteten af dit grovfoder.

 • Skræddersyet silo, helt efter dit ønske og din foderhastighed.
 • Solidt og stabilt system, klarer ekstra højt akseltryk, ingen tryk forskel mellem væggene.
 • Optimal afledning af vand, ingen regnvand i ensilagen, reducerer saftafløb op til 80 procent.
 • Jordvold ind i dobbeltvæg giver en lufttæt silovæg, og en konstant lav temperatur i ensilagen.
 • Plansilo elementerne leveres fra lager.
 • Kornet kan tage sig af hele projektet, fra jordarbejde, opsætning af elementerne og slutkontrol.
 • Silo kan forhøjes og forlænges alt afhængig af ændring af foderhastighedsbehov.
 • Udvidelse af siloanlæg nemt og billigt pga. dobbeltvæg konstruktion.
 • Dobbeltvæg systemet er et sikkert sted at arbejde på, og opbevaringsplads for dæk, sandsække osv.
 • Drænrør i dobbeltvæg afleder regnvand optimalt, og ensilagen bliver ikke påvirket af vandskade.

Plansilo væggene

Den solide og tunge stålkonstruktion, sammen med opfyldning af jord mellem elementerne, giver et yderst solidt system og en meget sikker arbejdsplads. Med en hjulbredde fra 50cm fås en optimal sammenkørsel per cm2, helt tæt ved elementerne, uden at elementerne bliver påvirket af trykskade. Den robuste konstruktion giver dig muligheder for at ensilere helt ned til 20 procent tørstof.

Plansiloer er garanteret lufttætte, fordi væggene bliver fuget med en speciel og syrebestandig, elastisk fugemasse (tåler også hård frost), og sammen med jordvolden giver det en garanteret lufttæt plansilo.

På grund af denne konstruktion med jordvold, giver det en køleeffekt til din følsomme ensilage ved varme dage om sommeren.

Plastik, eller ekstra flap fra afdæknings coveret er nemt at lukke på en optimal arbejdshøjde fra 2 eller 3 meter. Dermed er grovfoderet optimalt beskyttet mod storm, og totalt lukket for luft og regnvand.

Kombinationen af vores plansilosystem, og optimal afdæknings system, sørger for en hurtig og optimal konservering af grovfoderet. Du fodrer faktisk det som analysen og foderplanen siger, og dermed producerer køerne den mest optimale mælkeydelse.

Valgmuligheder

Klik på hotspots for egenskaber og muligheder:

1
2
3
4
5
Sleufsilo Kornet Beton
1

En af muligheder er et betontrappe element.

2

Lukning med elastisk, syrebestandig fugemasse.

3

Vælg endten asfalt eller betongulv.

4

Vandret i længderetning, hældning til en side og afledning gennem elementerne.

5

Standard mål af elementerne:
2,00 meter

2,44 meter

3,05 meter

Silobund med hældning til en side giver et mere tørt og renere produkt

Når man har hældning til en side, med afledning af vand igennem elementerne med Ø125mm, i stedet for i længderetningen, har man mulighed for at fodre fra begge ender. Silobunden er i hele længden vandret.

Afledning af vand sker hurtigt på en kort afstand til en side, derfor holder siloen sig mere ren og ensilagen optimal tør.

Hvis man i maj måned skal ensilere 1. slæt igen med lagkage princip, kan man fodre det sidste græsensilage, hvis siloen ikke er tømt, fra bagsiden, uden at der sker et foder ændring. Hermed får køerne ingen foderskift og det giver en mere stabil ydelse.

Afledning af vand

Vand ledes væk til en side via Ø125 rør gennem elementerne. Fordelen er at siloen bliver mere ren. Vand og evt. resterne af grovfoder skylles væk over en kortere afstand, bundfalder ikke i røret, derfor bliver den ren, og aldrig forstoppet.

Skadedyr, såsom rotter gider heller ikke at opholder sig i en ren rør, og om sommeren giver det ikke lugtgener.

Åbninger som du ikke ønsker at bruge, kan man nemt lukke med fleksible propper.

Plansiloer efter dine behov

Kornet producerer elementerne efter dine behov.

 • Længde og bredde er fleksibel.
 • Med eller uden bagvæg, første og sidste element med skrå side.
 • Bredde af dobbelt væg er fleksibel, alt efter dine ønsker.

En Kornet plansilo bliver altid bygget med hensyn til foderhastighed, derfor har du altid en silo tilpasset din bedrifts størrelse.

Plansilo elementerne leveres fra lager. Standard mål af elementerne:

 • 2,00 meter
 • 2,44 meter
 • 3,05 meter

Har du udvidelses planer med din bedrift i fremtiden?

Kornet tilbyder systemer som både kan forhøjes og forlænges. Hvis din bedrift skal udvides, er det nemt at tilpasse plansilo størrelsen. Forhøjelsen er en forholdsvis billig løsning, fordi du sparer bunden og ekstra byggegrund. Forhøjelse giver billigere kubikmeter siloplads. Man investerer først når det bliver aktuelt, din silo vokser sammen med bedriftsudvidelsen.

Opfyldning af ønsker fra vores kunder, er vores styrke. Har du en idé eller et specifikt ønske for din plansilo? Kontakt os venligst, vi realiserer dine ønsker.

Mere information?

For mere info om Kornet ensilerings – løsninger, eller kontrol af dit grovfoder, kontakt os på nedestående knap, eller ring til 22 13 50 01