Silokonstruktioner Plansiloer & Coversystem Plansiloer

Silokonstruktioner – Afdæknings system & Plansiloer

Med tolv års erfaring har det vist sig, at det tunge cover bidrager til en god og optimal konservering af dit grovfoder. Selve coveret vejer 1,7kg/m2. Det er fugle bestendigt, og sørger for en hurtig og effektiv afdækning af dit grovfoder med optimal afledning af regnvand.
Dels pga. det elastiske 1,70kg/m2 afdæknings cover, og hurtigere afdækning af ensilagen, opnå vi følgende resultater.

 1. Afdækningen sker hurtig og nøjagtig uden fysisk hårdt arbejde, landmanden skåner sin krop og man er ikke afhængig af personale.
 2. Ingen varmedannelse i grovfoderet.
 3. Der sker ikke ‘forbranding’ af sukker og protein.
 4. Der kan ikke opstå ilt mellem coveret og grovfoderet ved lagkage ensilering, derfor konserverer grofoderet 100%. Der opstår ikke sort
  smørsyre lag (tyndt sort lag mellem forskellige slæt).
 5. Bedre omsætning fra sukker til mælkesyre/eddikesyre.
 6. PH værdien falder hurtigere.
 7. NH3 (ammoniaktal) forbliver lavt.
 8. Højere protein niveau i ensilagen pga. bedre udnyttelsen vekonservering.
 9. Det resulterer i en bedre fordøjelse af ensilagen.
 10. Grovfoderet er mere velsmagende (mere sukker) og giver større foderoptagelse (kg/ko).
 11. Fordi det nu er nemt, at afdække/tildække stakken, er det muligt at sprede risikoen når vejret driller og ensilere kun halvdelen af slæt arealet af gangen. Gødskning bliver mere optimal(straks efter ensilering), og man få mere udbytte af dine græsmarker.
 12. Lagkage ensilering giver energi fra 1.slæt, struktur fra 2.slæt, op protein fra 3. og/eller 4.slæt. Hermed foder man hele året rundt med samme kvalitet ensilage. Ingen foderskift, ingen udsving i ydelse. Mere Mælk! Med det perfekte afdæknings system får man et  æsentligt bedre grovfoder kvalitet til dine køer, og en lettere arbejdsplads.

Silokonstruktioner

SilokonstruktionerSilokonstruktionerSilokonstruktioner

 

 

Kornet afdekleed - elastisch strak vacuum over de bult
Kornet Afdeksysteem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellere nemt end en masse bøvl
I kombination af hydraulikken fra din læssemaskine og afdæknings maskine, er det nemt og hurtigt at rulle coveret over ensilagen. Det er alt hvad man fysisk skal gøre. Resten klarer teknikken.

Åbning af stakken ved fodring tager kun få minutter
Man bestemmer selv hvor meget grovfoder der ligger ‘åbent’. Maskinen ruller den ønskede længde op. Da maskinen står oven på elementerne, ligger det ’åbne’ grovfoder beskyttet for regn. Det giver et mere tørt og ensartet produkt.

Dokumenteret erfaring
Med tolv års erfaring har det vist sig, at det tunge cover bidrager til en god og optimal konservering af dit grovfoder. Selve coveret vejer 1,7kg/m2. Det er fugle bestendigt, og sørger for en hurtig og effektiv afdækning af dit grovfoder med optimal afledning af regnvand.

Med det perfekte afdæknings system får man et væsentligt bedre grovfoder kvalitet til dine køer, og en lettere arbejdsplads.

Se mulighederne


Silokonstruktioner Plansilo

Plansiloer fra Kornet Beton giver dig mange fordele. Opbevaringsforhold af dit grovfoder, mindst mulig tab af
ensilagekvalitet, og arbejdsforholdene, både sikker og nemt arbejdsplads.

√ Optimal afleding af vand
√ Meget brugervenligt
√ Praktisk luft og vandtæt
√ Konkurrencedygtig pris

Den robuste stålkonstruktion, som sammen med jord mellem elementerne, vil give dig et yderst stabilt og sikkert arbejdsforhold. Afløbsystemet mellem elementerne sørger for en optimal afledning af vand fra selve stakken. Det holder ensilagen mere tør, da der næsten ingen regnvand kommer i ensilagen. Det giver en reducering af saftaløb med 80%.

Disse siloelementer plus et optimalt afdæknings system giver en hurtigere omsætning af græsset, til et kvalitativt, optimalt og stabilt produkt i siloen. Du er sikker på, at du fodrer det som foderanalysen siger. Du opnår dermed den perfekte foderplan, som resulterer i en mere stabil mælkeydelse hos dine køer.

Kornet Beton skræddersyer din plansilo efter dine ønsker:

 • Bredde, længde og højde (højden kan også forhøjes ved udvidelse af bedrift).
 • Evt. endevæg eller skrå spidser ved første eller sidste element
 • Afstanden mellem elementerne i dobbeltvæggen, efter dine ønsker.
 • Mht. skarpere miljøkrav leverer vi standard endevæg i 1 meters højde, som passer i alle typer siloanlæg såsom L og T elementer.

Størrelsen af siloen bliver beregnet efter dine foder behov. Så har du altid den perfekte fremgang i stakken og dermed undgår varmedannelsen.

Elementerne bliver altid leveret fra eget lager, og har følgende standard mål:

2,00 meter
2,44 meter
3,05 meter

Se mulighederne